Leiden en managen van projectteams

Als projectleider draagt u de verantwoordelijkheid om het gewenste projectresultaat te realiseren. Met als extra druk dat het op tijd en binnen budget moet gebeuren. Uw medewerkers hebben echter vaak meerdere projecten waar ze aan werken, en een direct leidinggevende die hun aandacht vraagt. Om alle stakeholders met al hun belangen samen te brengen en achter uw einddoel te krijgen heeft u meer nodig dan de standaard projectmanagementtools. In een projectomgeving van verschillende expertises, belangen en doelen is uw leiderschap cruciaal voor optimale prestaties.

Het succes van projectteams zit in het bewerkstelligen van een natuurlijke integratie van effectief persoonlijk leiderschap en solide projectmanagement. Door deze integrale manier van werken, nemen teamleden het project in persoonlijk eigendom en vinden elkaar in de teamformule van een hechte wolfpack. Dit kenmerkt zich door veel drive en de wil om prestaties van hoge kwaliteit te leveren.

In het programma combineren wij de principes van Engaging Leadership met de solide kennisbasis op het gebied van projectmanagement, u herkent daarin de Project Management Body of Knowledge van het PMI en de International Competency Baseline van IPMA.

Het resultaat:

  • U doet ervaring op met het herkennen en bijeenbrengen van de verschillende belangen.
  • U bent in staat om de motivatie en ambitie van individuele teamleden te peilen om een sterk projectteam te bouwen.
  • Door middel van 360° feedback krijgt u inzicht in hoe uw projectmedewerkers uw persoonlijke stijl ervaren en wat u in het contact met anderen kunt doen om uw impact te vergroten.
  • U leert hoe u het gedrag van anderen kunt beïnvloeden zonder hiërarchische basis.
  • U bent in staat om uw leiderschapsstijl te combineren met uw projectmanagement tools om effectiever uw doelen te bereiken.

Het programma is geconcentreerd in één module van acht aaneengesloten dagdelen en wordt geleid door Tim Colijn (MSc) en Jan Vaessen(PhD), IAF Facilitator.